ARETTA
Det finns ingen början, inget slut. Vi skapar objekt snarare än kläder. Varianter på kläder som tar med personen som står framför spegeln i skaparprocessen. Där vi har gjort möjligheter för kläderna att bäras upp, bäras ned. Vi har låtigt våra konsumenter vara med i skaparprocessen och tolka sig själv och framföra det. Därför måste det finns möjligheter att ändra på plagget, under dagens gång. Från morgon till kväll, med olika uttryck. Detta sätter också press på innehavarna av våra kläder, då inte vem som helst kan bära upp våra kläder.

Miljö och konsumtionstänkande är otroligt viktiga element i vårt skapande. Där tycker vi att handling är viktigare än ord, som tex allt läder vi använder är spill som annars hade kastats. Och mycket tyg är naturliga, som ett tyg vi använder har en impregnering som kommer från återanvända pet-flaskor. Att i alla inköp tänka på dessa frågor är väldigt viktigt.

Vi som står bakom ARETTA är ett familjeföretag som har rötter i Norge, Danmark och Sverige, där alla våra olika kompetenser vägs in och gör företaget dynamiskt.

Våra kläder har beskrivits som tekno-minimalism. Där allt är lite mer, lite större, lite starkare, men i grunden avskalat och enkelt. Som att less is more, och more is less, plötsligt blev ett. Som att äta kakan och ha den kvar, det är en fin tanke som sammanfattar vår kreativitet.
Stockholm.
Bondegatan 46

Grebbestad.
Strandvägen 3